Kerékpáros Miskolc szakmai nap

A Magyar CIVINET támogatásával rendezte meg első szakmai napját a Kerékpáros Miskolc Egyesület (KME).

A rendezvényt Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere nyitotta meg, röviden ismertetve a város kerékpárosbarát fejlesztéseit és terveit is.

A szakmai program délelőtti blokkjának fókuszában az élhető város és a fenntartható városi mobilitás kérdései álltak, a tágabb összefüggések felől közelítve a kerékpár, illetve a Bubi példáján keresztül a közbringa szerepére a fenntartható városi közlekedésben.

A délutáni előadások a kerékpárosbarát tervezésről – létesítménytípusokról, csomópontok kialakításáról, forgalomcsillapításról – szóltak. Tóth István, a Magyar CIVINET-tag Kaposvár főmérnöke a somogyi megyeszékhely példáján keresztül mutatta be, hogy forrásszűkében is van lehetőség a város kerékpározhatóságának érdemi javítására, és hangsúlyozta a szemléletformálás, a lakossággal való kommunikáció fontosságát.

A szakmai napról szóló beszámoló elérhető a Kerékpáros Miskolc Szakmai Napok honlapjáról, ahová folyamatosan kerülnek fel a prezentációk is.

 

     

 

Fényképek: Vascsák Roland (KME)

CIVINETs

.eu web awards
covenantofmayors.eu
eltis
EPOMM
European Mobility Week
managenergy
Smart Cities Marketplace
EU Logo

Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of CINEA. Neither the European Union nor CINEA can be held responsible for them.

This website is hosted by an environmentally-friendly server provider.